Export

Tony Cars heeft al jaren goede connecties in het buitenland met de in en verkoop van alle soorten voertuigen. De administratieve dienstverlening van exportdocumentatie, ter ondersteuning van het transport van voertuigen naar het buitenland kan via ons geregeld worden. Voor de administratieve afhandeling werken we samen met CARGO International. Dat is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in de administratieve dienstverlening van exportdocumentatie ter ondersteuning van het transport van voertuigen naar het buitenland. Wij zorgen er voor dat uw auto wordt uitgeschreven in het Nederlandse kentekenregister en dat u een RDW-vrijwaring krijgt. Deze dienst bieden wij voor zowel particulieren als bedrijven. Tony Cars verzorgt voor u ter plaatse de benodigde export documenten en export diensten zoals:


Uitvoerverklaring/ uitvoerkenteken

Het voertuig dat u koopt/verkoopt wordt aangemeld voor export in het Nederlands kentekenregister van de RDW. U ontvangt een vrijwaringsbewijs, een RDW-uitvoerkenteken deel II en exportkenteken. De delen van het Nederlandse kentekenbewijs worden verder voorzien van een uitvoerstempel of bij de kentekencard wordt een hoekje afgeknipt. In combinatie met een Groene Kaart (verzekering) en een exportkenteken, is het mogelijk om het voertuig over de weg naar het land van bestemming te brengen.


Uitvoer kentekenplaten

Wanneer het voertuig gebruik gaat maken van de openbare weg, heeft u een exportkentekennummer nodig. Bij de aanmelding voor export worden de Nederlandse kentekenplaten namelijk vernietigd. Let op,een uitvoerkenteken kan alleen worden verstrekt als het voertuig nog een geldige APK-keuring heeft.


Groenekaart Verzekering

Wanneer men rijdend met het voertuig naar het land van bestemming gaat, is een internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) noodzakelijk. De speciale exportverzekering is een groene kaart met een geldigheid van vijftien dagen. Een groene kaart heeft alleen een WA-dekking (schade aan derden). U dient de volgende zaken mee te nemen:

  • uw volledige meest recente kentekenbewijs Deel I (IA),
  • Deel II(IB)
  • en Kopie Deel III/Overschrijvingsbewijs (II),
  • bij kentekencard de card zelf en de tenaamstellingscode
  • de bijbehorende kentekenplaat/-platen
  • en origineel en geldig legitimatiebewijs